PSG singkirkan Liverpool dari UCL

PSG singkirkan Liverpool dari UCL

Liverpool: Paris St Germain menewaskan Liverpool 4-1 dalam penentuan sepakan penalti untuk mara ke suku akhir Liga Juara-Juara (UCL) selepas menang 1-0 dalam perlawanan timbal balik pusingan 16 di Anfield awal pagi tadi hasil daripada jaringan Ousmane Dembele.

Selepas kedudukan terikat 1-1 secara agregat, penjaga gol PSG, Gianluigi Donnarumma, berjaya menyelamatkan sepakan penalti dari Darwin Nunez dan Curtis Jones, manakala pasukan pelawat menyempurnakan semua sepakan mereka.

PSG akan bertemu sama ada Aston Villa atau Club Brugge di suku akhir, dengan Villa mendahului 3-1 pada perlawanan timbal balik yang dijadualkan berlangsung awal pagi esok.

Dembele mengejutkan penyokong di Anfield dengan gol pada minit ke-12 yang terjadi secara tidak dijangka.

Ibrahima Konate meluncur untuk menyekat percubaan Bradley Barcola tetapi bola itu tersasar daripada penjaga gol Alisson dan Dembele hanya perlu menolak bola ke dalam gawang yang kosong.

© New Straits Times Press (M) Bhd

Scroll to Top