Isteri kru penerbangan MH370 meninggal dunia

Isteri kru penerbangan MH370 meninggal dunia

Kuala Lumpur: Jacquita Gonzales, isteri penyelia penerbangan MH370, Patrick Francis Gomes dilapor meninggal dunia, hari ini.

Pemergiannya dikongsikan di kumpulan Facebook MH370 Families.

“Dengan rasa sedih yang mendalam, kami berkongsi berita ini. Jacquita ialah ahli Voice370 yang bertenaga dan dinamik, sentiasa berada di barisan hadapan dan tulang belakang dalam usaha kami mewakili Ahli Keluarga Krew,” menurut hantaran itu yang dilapor New Straits Times.

Dilaporkan Gonzales menyentuh hati ramai orang dengan kasih sayangnya, kemesraan, kebaikan dan kerendahan hati.

“Dia akan dirindui oleh kita semua yang mengenalinya. Marilah kita mendoakan mendiang dan keluarganya dalam menghadapi tempoh sukar ini,” menurut hantaran itu lagi.

Kehilangan MH370 bersama 239 penumpang dan anak kapalnya kekal sebagai salah satu bencana udara paling misteri di dunia.

Pesawat itu, yang berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur pada 12.41 tengah malam pada 8 Mac 2014, sepatutnya mendarat di Beijing pada 6.40 pagi hari yang sama.

Pencarian telah dilancarkan di Laut China Selatan, di mana pesawat itu hilang daripada radar, tetapi kemudiannya didapati telah membuat pusingan sepenuhnya dan berkemungkinan terhempas di selatan Lautan Hindi.

© New Straits Times Press (M) Bhd

Scroll to Top